Gerwin van der kooij

over van der kooij techniek

Mijn naam is Gerwin van der Kooij, Ik ben de oprichter van: Van der Kooij Techniek. De naam van der Kooij Techniek zegt al veel over mijn bedrijf. In Heerenveen op het roc Frieslandcollege heb ik de opleiding eerste monteur gevolgd. De techniek sprak me aan omdat je breed inzetbaar bent in verschillende sectoren; landbouw, bosbouw, agrarische sector en de industriële sector. Allereerst ben ik begonnen in de bosbouw en de landbouwsector bij OMB tec, daar ben ik een aantal jaren opgeleid op alle gebieden. Denk aan elektronica techniek, motor techniek, hydrauliek techniek en aandrijftechniek. Hier ben ik voor het grootste deel ook opgeleid tot eerst monteur. (Helaas ging dit bedrijf in die tijd failliet.) Toen kwam ik terecht bij LMB Oosterhof, hier heb ik weer veel andere dingen geleerd ook heb ik mijn opleiding afgerond als eerst monteur.

Ook heb ik nog 1,5 jaar in een smederij gewerkt, daar heb ik het vak geleerd om te kunnen smeden. Dit omdat ik vind dat het bestaan van deze beroepen niet verloren moeten gaan.

Daarnaast heb ik ook diverse hobby’s: sleutelen aan alles wat maar een motor heeft, of erin rijden. Meestal ben ik wel de werkplaats te vinden weer of geen weer op kou kan je je kleden.
neem contact op